c Egyéb kérdések d
 

 

Nyitólap

A tűz körül

Felkészülés a szülésre és az anyaságra

Hónapsoroló

Bach-virágterápia

Szüléskísérés

Hordozókendő-babahordozás

Kölcsönző

Piactér

Mosolyalbum

Kérdezz-felelek

Aktualitások

Magamról

Siratófal

Olvasnivalók

Elérhetőség

Linkajánló

Blog

 

 


Mikortól lehet gyereknek Bach-cseppet adni?

Újszülött kortól adható. Nem csak szájon át, hanem borogatás, kenőcs formájában is, vagy szórófejes üvegbe téve a baba köré spriccelve is hatásos. A Bach-virágterápia nem anyagelvű, hanem a homeopátiához hasonlóan rezgés alapú, így biztonságosan, mellékhatások nélkül alkalmazható babáknál és várandós anyáknál egyaránt.

Elvetélt baba leszületik-e újra ugyanabba a családba?

A válaszom talán kicsit butácskán fog hangzani, ugyanis vagy igen, vagy nem. Ha a szülőknek és a babának továbbra is vannak közös terveik, akkor igen. Ha "csak" annyi volt a történet, hogy megfogant, és aztán a szülők és ő is tanultak ebből a rövidke életből, akkor nem. Ha valamely okból nem születhet le adott szülők gyermekeként, akkor előfordul, hogy közeli családtagként lesz velük. Bár egy ilyen veszteség után vigasztaló lehet a gondolat, hogy újabb lehetőséget kapunk, mégis érdemes a babát lélekben elengedni és nyitottnak maradni akár egy új lélek befogadására is, hogy ne következzenek be elakadások. (Ilyenkor is hasznos segítség a Bach-terápia!)

Lehetséges-e menstruáció alatt teherbe esni?

Igen, lehetséges. Pontosabban a ciklus bármely napján lehetséges, természetesen vannak napok, amikor statisztikailag nagyobb a valószínűsége. Így pusztán a naptár-módszerre nem érdemes hagyatkozni. Aki természetes módon szeretne védekezni, annak érdemesebb több dolgot is figyelembe venni a test jelzéseiből. Ha valaki ezekkel nincs tisztában, nem lehet biztos abban, hogy pont és csakis a 14. napon válik éretté a petesejtje.

Mindenkitől azt halom, a szoptatás alatt igyak sok tejet és egyek tejtermékeket a kalcium miatt, de én nem szeretem ezeket. Arra gondoltam, hogy tablettában szednék.

A magam részéről nem tartom túl jónak az ásványi anyagok egyoldalú pótlását, mivel ezek az anyagok nem egymástól függetlenül szívódnak fel, így pluszt csak egy másik anyag rovására lehet bevinni. Ezért tabletta helyett inkább a természetes kalcium forrásban gazdag, változatos étkezést ajánlanám. Szerencsére nem a tej az egyetlen forrása ennek az ásványi anyagnak, sőt, van, ami sokkal többet tartalmaz, mint a tej.  A legtöbb kalcium a mákban (kb. 8-szor annyi!) található, de sok van az olajos magvakban, az olajos halban, spenótban, a gyümölcsök közül a banán kalciumtartalma nagyjából a tejével megegyező. Az amaránt mag kevésbé ismert, pedig a tejnél kb. kétszer annyi kalciumot tartalmaz, amely ráadásul nagyon jól hasznosul. A magas kalcium tartalmú ásványvíz is jó forrás lehet.